Hoe koopt u de juiste afvalzak

Schoonmaakbedrijf Amsterdam
Nieuws
Hoe koopt u de juiste afvalzak

Hoe koopt u de juiste afvalzak

Afvalzakken worden gebruikt voor het opslaan van afval. Afvalzakken zijn één van de belangrijkste schoonmaakartikelen voor op kantoor of elke andere onderneming met afvalbakken. Bij industriële bedrijven zie je bijvoorbeeld afvalzakken van verschillende groottes. Deze kunnen verschillende soorten afval bevatten.

Net als bij plastic zakken zijn ook afvalzakken in verschillende maten verkrijgbaar. Vanwege de verschillen in grootte en inhoud is het belangrijk om de juiste afvalzak te kiezen. Hoewel de selectie misschien eenvoudig lijkt, zijn er bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden. Dit artikel geeft inzicht in hoe u de juiste vuilniszak of vuilniszak kiest voor uw bedrijf.

Verschillende soorten vuilniszakken

Afvalzakken zijn gemaakt van polyethyleen en worden onderscheiden in twee soorten: hoge dichtheid en lage dichtheid afvalzakken. Hieronder leggen we uit wat we bedoelen.

LDPE afvalzakken

Afvalzakken met lage dichtheid (LDPE) zijn gemaakt van harsen van hoge kwaliteit. Deze zakken zijn dik en kunnen gemakkelijk prikken en scheuren weerstaan.

Hierdoor zijn ze in de volgende situaties uitermate geschikt:

  • LDPE afvalzakken zijn makkelijk recyclebaar
  • LDPE afvalzakken zijn meestal niet doorschijnend

HDPE afvalzakken

High-density polyethylene (HDPE) afvalzakken hebben een hoge dichtheid. Hierdoor zijn ze geschikt voor de volgende doeleinden:

  • HDPE afvalzakken zijn resistenter tegen chemisch afval
  • Scherpe voorwerpen prikken minder snel door de afvalzak heen
  • De HDPE vuilniszak is meestal wél doorschijnend

Tips om de juiste vuilniszak te kiezen

Afvalzakken zijn verkrijgbaar in verschillende specificaties zoals maten, kleuren en diktes. De selectie kan dus een beetje lastig worden. De volgende punten vergemakkelijken uw selectie:

Grootte van de prullenbak is bepalend

Dit is het belangrijkste onderdeel van de selectie. Laten we aannemen dat u een afvalzak wilt kopen die gemakkelijk past bij het formaat van de bak. Kunt u de zak niet in de exacte maat vinden, dan is het altijd beter om een ​​grotere te kopen.

Afvalzakken worden onderscheiden op basis van hun lengte, breedte en draagvermogen. U vindt de afmetingen aangegeven in twee cijfers: de ene is de breedte van de zak en de andere is de lengte. De breedte wordt gemeten als de tas plat ligt.

Hier ziet u hoe u precies de juiste afvalzak berekent?

Type afval dat moet worden verzameld

Afval zien wij  als elk soort afvalmateriaal dat wordt weggegooid. De keuze van de afvalzak hangt af van het soort afval dat erin wordt gedeponeerd. Als uw bedrijf bijvoorbeeld scherpe voorwerpen zoals hout of glas of bouwafval weggooit dan wordt altijd aangeraden om LDPE-vuilnisbakken te gebruiken. Als uw bedrijf echter veel papierafval produceert, zoals tissues of versnipperd papier dan is het beter om HDPE-vuilnisbakken te gebruiken.

Kleur

Afvalzakken zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, blauw, wit en zwart. Als je je afval wilt scheiden dan is het het beste om verschillende kleuren afvalzakken te kopen. Op die manier kun je makkelijker het afval scheiden.

Sluitingstype

Er zijn afvalzakken met of zonder sluiting op de markt. Veel fabrikanten leveren ze zonder sluiting of met trekkoord. De keuze sluitingstype hangt af van het soort afval dat wordt verwerkt.

Naast bovenstaande factoren is het belangrijk om deze tassen in te kopen bij een vertrouwde leverancier zoals bijvoorbeeld 123toilet.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap