Vijf creatieve tips voor milieuvriendelijk schoonmaken

Schoonmaakbedrijf Amsterdam
Nieuws
Vijf creatieve tips voor milieuvriendelijk schoonmaken

Vijf creatieve tips voor milieuvriendelijk schoonmaken

Boen Groen staat voor milieuvriendelijk schoonmaken, maar wist u al dat er eenvoudige manieren zijn om dit op een creatieve manier manier te doen? Zo kunt u bijvoorbeeld zelf schoonmaakmiddelen maken met een paar simpele ingrediënten of gebruik maken van verrassende middelen. Welke opties er allemaal zijn? Lees snel verder voor vijf creatieve tips voor milieuvriendelijk schoonmaken!

1. Gebruik citroen als milieuvriendelijk schoonmaakmiddel
Niets is zo milieuvriendelijk als iets dat direct uit de natuur komt! Een citroen kunt u gebruiken voor uiteenlopende huishoudelijke klusjes, zoals het reinigen van de keuken en het verwijderen van vlekken uit kleding. Zo kunt u de magnetron schoonmaken door een schaaltje citroensap in de magnetron te zetten. Zet de magnetron vijf minuten aan, haal er een doekje door en de magnetron is schoon! Ook het wassen van kleding is een eitje met wat citroen. Voeg wat citroensap toe aan de witte was en uw witte kleding komt er stralend wit uit!

2. Ontkalk de waterkoker met natuurazijn
Natuurazijn is een prima ontkalker, dus maak daar gebruik van! Giet een deel azijn en een deel water in de waterkoker en laat het mengsel een aantal keer koken. Voor het beste resultaat laat u de azijn een nacht in de waterkoker staan. Het is raadzaam om uw waterkoker goed om te spoelen om te voorkomen dat uw thee naar azijn smaakt. Ook het koffiezetapparaat of de koffiemachine kunt u op deze manier ontkalken. Zo heeft u geen chemische ontkalkingstabletten nodig en bespaart ook nog eens geld aangezien azijn vele malen goedkoper is.

3. Gebruik koffie als schuurmiddel
Agressieve vlekken verwijderen is niet altijd even makkelijk, maar er zijn gelukkig geen chemische middelen voor nodig. Meng gemalen koffie met wat water zodat er een soort papje ontstaat. Dit is je schuurmiddel! Heb je liever niet dat uw huis na het schoonmaken naar koffie ruikt? Voeg dan citroensap of een andere natuurlijke geur toe om alles direct een frisse geur te geven. Wanneer u klaar bent met schoonmaken en nog wat koffie-schuurmiddel over hebt, gebruik het dan als compost. Schoonmaakster gezocht om het huis schoon te maken? Ook dat is natuurlijk een optie, het scheelt u tijd en moeite! Via ikzoekeenschoonmaakster.nl vindt u eenvoudig en snel een schoonmaakster die bij u past, voldoet aan uw wensen en geen ingewikkelde administratie met zich meebrengt. Schrijf u vandaag nog in, ikzoekeenschoonmaakster.nl regelt de rest!

4. Laat het lekker ruiken in huis zonder chemische luchtverfrissers
Een frisse geur in huis is altijd lekker. Niet iedereen houdt echter van reguliere luchtverfrissers of geurkaarsen. Gelukkig zijn er ook nog andere opties om de muffe lucht te verdrijven en de frisheid in huis te halen. Zo kunt u met een bosje eucalyptus een echte wellness-sfeer creëren. Hang de eucayptus aan de douchekop, meer hoeft u niet te doen! Wanneer er stoom van het warme water komt, verspreid de eucalyptusgeur zich binnen mum van tijd door de badkamer. Ook geursprays zijn eenvoudig zelf te maken. Meng een kopje citroensap met 25 druppels basilicumolie en een kopje water. Doe het mengsel in een sprayfles en sprayen maar!

5. Maak eens zelf wasmiddel
U vraagt zich vast af hoe dit in zijn werk gaat. Het is eenvoudiger dan u denkt, met een paar simpele ingrediënten heeft u al snel uw eigen wasmiddel gemaakt. Het stappenplan vindt u hier:
1. Kook 2,5 liter water;
2. Rasp 40 gram Marseillezeep en meng dit door het water;
3. Voeg 40 gram baking soda toe voor de witte was, voor bonte was kunt u deze stap overslaan;
4. Voeg een paar druppel etherische olie toe voor een lekkere geur;
5. Laat het mengsel afkoelen;
6. Klop het opgestijfde mengsel los en giet het in een fles.
Uw eigen wasmiddel maken is dus helemaal niet ingewikkeld!

Deze vijf tips zorgen voor een schonere wereld. Wilt u weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap