Maak uw bedrijfspand klimaatakkoord-proof!

Schoonmaakbedrijf Amsterdam
Nieuws
Maak uw bedrijfspand klimaatakkoord-proof!

Maak uw bedrijfspand klimaatakkoord-proof!

De overheid zet met het klimaatakkoord in op het verlagen van de CO2-uitstoot op het gebied van elektriciteit, gebouwde omgeving, mobiliteit, industrie en landbouw. Voor ons milieu is het inmiddels vijf voor twaalf, dus die handtekeningen komen in september écht wel onder het klimaatakkoord te staan. Dat betekent, dat iedereen een steentje bij moet dragen. Maar hoe kunt u contribueren aan het behalen van de doelstellingen?

Uw bedrijfspand is ‘gebouwde omgeving’
Onder gebouwde omgeving vallen álle gebouwen in Nederland. Dus ook uw bedrijfspand. De helft van de Nederlandse kantoren heeft een energielabel lager dan C. Er is dan ook nog behoorlijk wat winst te halen. Daarom

is het niet meer dan logisch om uw bedrijfspand zo energiezuinig mogelijk te maken. Bent u zelf eigenaar van uw bedrijfspand dan kunt u iedere maatregel doorvoeren die u wenst. Maar wanneer u een bedrijfspand huurt, zal ook de verhuurder bij moeten dragen om het pand zo energiezuinig mogelijk te maken. Dat wil niet zeggen dat u zelf niets kunt doen!

Een energiezuinig bedrijfsgebouw?
Maak uw personeel bewust van de hoeveelheid energie die er in uw pand gebruik wordt en stimuleer hen zelf ook na te denken over besparingen. Dat kan bijvoorbeeld door iedere maand de kosten van het energieverbruik op een prikbord in de kantine te hangen. Wedden dat het een sport wordt om een zo laag mogelijk energieverbruik te realiseren?

6 Tips voor een klimaatakkoord-proof bedrijfspand

1. Bespaar op koeling


Is uw bedrijfspand in de zomer zo warm dat u de airconditioning het liefst de hele dag laat draaien? Overweeg dan eens om zonwering te plaatsen. Dat kan traditionele zonwering aan de buitenzijde van het pand zijn, of screens, maar u kunt ook zonwerend folie op uw ramen laten aanbrengen. De warme lucht die niet binnenkomt, hoeft ook niet gekoeld te worden!

2. Verwarm minder


Overleg met een installateur of u de thermostaatknoppen in uw gebouw kunt begrenzen. In veel gebouwen zetten de medewerkers deze namelijk het liefst helemaal open of helemaal dicht. Dat kost meer energie.

3. Vervang TL-buizen
TL-buizen verliezen na een paar jaar gebruik maar liefst 20% van hun opbrengst. Door deze tijdig te vervangen, hoeft u minder verlichting aan te doen. Heeft u de mogelijkheid om ook de armaturen te vervangen? Kies dan voor LED-verlichting. Deze verlichting heeft namelijk een hogere lichtopbrengst, maar verbruikt veel minder energie.

4. Schakel apparatuur uit
Uiteraard zetten al uw medewerkers hun pc uit wanneer zij van kantoor gaan. Maar wist u dat u ook heel eenvoudig een timer op de koffieautomaat, waterkoeler, vaatwasser en printer kunt zetten? Wanneer deze na werktijd automatisch uitschakelen, bespaart u energie met uw ogen dicht!

5. Print bewust


Het papierloze kantoor is een utopie. In de praktijk blijkt dat we in sommige gevallen gewoon papier nodig hebben. Maar u kunt wel uw medewerkers stimuleren om zo weinig mogelijk te printen. Print alleen als het echt nodig is en laat uw medewerkers dat belangrijke rapport om de beurt lezen, bijvoorbeeld!

6. Kies voor een schoonmaakbedrijf dat bewust omgaat met energie


Bij Boen Groen houden we rekening met de hoeveelheid energie en water die we verbruiken tijdens de schoonmaak van uw bedrijfspand. Niet ieder schoonmaakbedrijf doet dat. Loopt uw contract bij uw huidige schoonmaakbedrijf af? Maak bewust energieverbruik dan één van de criteria bij de selectie van uw nieuwe schoonmaakbedrijf!

Nu bent u aan de beurt
Dit waren volgens ons de meest praktische tips om uw bedrijfspand mee te laten helpen aan het behalen van onze klimaatdoelstellingen. Denkt u dat wij een tip over het hoofd hebben gezien? Laat het ons dan weten!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap