Minder transport voor een gezonder klimaat

Schoonmaakbedrijf Amsterdam
Nieuws
Minder transport voor een gezonder klimaat

Minder transport voor een gezonder klimaat

Een van de belangrijkste aandachtspunten van het klimaatakkoord is het terugdringen van CO2. Onder andere door op een andere manier naar transport en mobiliteit te kijken. Boen Groen is daar een groot voorstander van en houdt het niet bij goede voornemens. Onze medewerkers komen dan ook altijd op de fiets om bij u schoon te maken. Moeten ze tóch een keer gebruikmaken van een auto, dan zorgen wij voor een elektrische auto. Op die manier laten onze medewerkers voor hun werk een minimale voetafdruk achter. 

Vervoer en transport vervuil

Het is echter niet alleen het personenvervoer dat vervuilt. Zo wordt een groot deel van de uitstoot veroorzaakt door goederentransport. Vrachtwagens die de producten van de fabrikant naar het distributiecentrum brengen en vervolgens naar de winkel. En hoe eenvoudig is het niet om uw boodschappen daarna online te bestellen en op kantoor of thuis te laten bezorgen? Al dit vervoer gaat over de weg en veroorzaakt hierbij schadelijke uitlaatgassen. U ziet het; om uw CO2-uitstoot te verminderen, komt er veel meer kijken dan alleen uw eigen vervoer.

Wat kunt u zelf doen? 

Niet iedereen kan met de fiets, openbaar vervoer of elektrische auto naar zijn werk komen. Dat snappen wij ook wel. De meeste industrieterreinen, bijvoorbeeld, zijn slecht of helemaal niet bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat wil echter niet zeggen, dat u niets kunt doen. Een paar voorbeelden die u heel eenvoudig bij uw bedrijf uit kunt voeren: 

Carpoolen:
U kunt met collega’s die in de buurt wonen afspreken om te carpoolen naar het werk. Dat scheelt al minimaal de helft aan uitstoot. 

Verzamel bestellingen:
Bestelt u de boodschappen voor de kantine online? Verzamel dan bestellingen en zoek een leverancier die zowel de zeep voor de toiletten als de koffie voor de koffieautomaat kan leveren. Door slechts een keer per maand te bestellen, voorkomt u dat er telkens vrachtwagens naar uw bedrijfspand moeten rijden. Deze tip geldt uiteraard ook voor kantoorartikelen zoals papier en pennen. 

Schoonmaak:
Kies voor een schoonmaakbedrijf dat rekening houdt met het milieu. Boen Groen is zo’n bedrijf. Aangezien wij onze medewerkers op de fiets naar het werk laten gaan, is ons werkgebied beperkt tot Amsterdam. Bent u niet in Amsterdam gevestigd? Dan zijn er bij u in de buurt vast ook schoonmaakbedrijven die milieubewust werken. 

Ook thuis kunt u milieubewust schoonmaken

Het milieu is natuurlijk een aangelegenheid voor iedereen. Niet alleen op het werk is het vrij eenvoudig om rekening te houden met de belasting door transport, maar ook thuis kunt u hieraan bijdragen. Door vloeibare douchegels en shampoo in de ban te doen, bijvoorbeeld. Een goed alternatief is namelijk voorhanden in de vorm van zeep. In een vrachtauto passen immers veel meer blokken zeep, dan flessen douchegel. En met die zeep kunt u ook gewoon schoonmaken. Toch liever een vloeibaar schoonmaakmiddel? Kies dan voor een ecologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Die zijn inmiddels in (bijna) iedere supermarkt wel te vinden!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap